Crispy Korean Tofu

Crispy Korean Tofu

4.8 640 beoordelingen
Voorbereiding 40min
Totaal 1u. 20min
4 portions

Ingrediënten

Tofu Batter
  • almond milk
    160 g
  • cornflour
    120 g
  • plain flour
    80 g
  • garlic powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Sauce
  • garlic cloves
    5
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • light brown sugar
    60 g
  • rice vinegar
    60 g
  • agave syrup
    60 g
  • Korean chilli paste (gochujang) to taste
    30 - 50 g
  • tomato ketchup
    30 g
  • sesame oil
    20 g
  • dark soy sauce
    20 g
Rice and Broccoli
  • water
    1000 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • white long grain rice
    300 g
  • broccoli florets (approx. 1 head)
    350 g
Tofu
  • firm tofu pressed for 30 minutes (see tip) then diced (2 cm)
    680 g
  • vegetable oil for frying
  • spring onions thinly sliced (5 mm), for garnishing
    2
  • sesame seeds for garnishing

Voeding per 1 portion

Calorieën 900 kcal / 3791 kJ
Eiwitten 30 g
Vetten 24 g
Koolhydraten 135 g

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...