![Arroz a la Mexicana (Mexican rice) Arroz a la Mexicana (Mexican rice)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/942EEB9B-BFCB-40F0-A720-7FBB83E97CAD/Derivates/bfb9add2-66a0-43a4-a490-b7f6e772548b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g brown onion
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 30 g olive oil
- 250 g long grain rice
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 600 g water
- 180 g fresh tomatoes, blanched, skins removed, deseeded and cut into cubes (approx. 1 cm - see Tips)
- 50 g carrot, peeled and cut into cubes (approx. 1 cm)
- 50 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, cut into pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1360.5 kJ / 323.8 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 54.5 g
- Vetten
- 8.3 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 446.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Red rice
55 min
Slow cooked Mexican beef
1h 30min
Mashed potatoes
40p
Potato cakes
45min
Tinga de pollo (shredded chicken)
35 Min
Corn chips with salsa roja
1 Std. 20 Min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Baked rice croquettes
1h 30min
Southern-style chilli with cornbread
2h 55min
One pot pasta with chorizo
35 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Mexican one-pot pasta
30min