Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g basmati rice
- 10 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 6 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), peeled and cut into halves
- 50 g olive oil
- 2 cinnamon quills
- 10 cardamom pods, crushed
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp ground coriander
- ½ tsp ground cloves
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp ground nutmeg
- ¼ - ½ tsp chilli powder, to taste
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 800 g water
- 3 fresh curry leaves
- 350 g frozen broad beans (or fresh), unpodded
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2038.4 kJ / 485.3 kcal
- Eiwitten
- 25.6 g
- Koolhydraten
- 59.3 g
- Vetten
- 13.9 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 9.9 g
- Natrium
- 885.8 mg
Alternatieve recepten
Thai chilli chicken and basil
30 Min
Chicken korma
45 Min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Chicken in yoghurt
30 Min
Mexican chicken stew
40min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Tomato basil chicken stew
35 Min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 Min
Chicken San Fernando
55min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Creamy coconut chicken curry
30 Min