Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Eiwitten
- 14.8 g
- Koolhydraten
- 99.6 g
- Vetten
- 41.2 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 5.7 g
- Natrium
- 554.9 mg
Alternatieve recepten
Steamed lemon cake
2 godz. 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Yoghurt cake
1h 40min
Finger lime tarts
2h 30min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Peach and plum upside-down cake
50 min
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Hazelnut torte
3h 15min
Mini French apple cakes
1h 35 min.
Chocolate fondant cake
40 min