Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Eiwitten
- 14.8 g
- Koolhydraten
- 99.6 g
- Vetten
- 41.2 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 5.7 g
- Natrium
- 554.9 mg
Alternatieve recepten
Chocolate and pear cake
1h 30min
Coffee semifreddo
6 Std. 30 Min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4h 20min
Three-milk cake
2 Std.
Hazelnut torte
3 Std. 15 Min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Lemon tart
2 Std. 15 Min
Coconut and pistachio delight
1h 10 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min