Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Stollen
- 80 g mixed dried fruit
- 40 g raisins
- 40 g currants
- 80 g rum or brandy
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 80 g butter, softened
- 70 g caster sugar
- 90 g full cream milk
- 60 g water
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 30 g fresh yeast or 1 tbsp dried instant yeast (2 sachets)
- 1 tsp natural almond extract
- 550 g plain flour, plus 2 tbsp extra to dredge fruit
- 20 g flaked almonds
- plain flour, to dredge fruit
Glaze
- 180 g icing sugar
- 20 - 40 g lemon juice
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1625 kJ / 387 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 8.5 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 60.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dundee Cake
3h 10min
Apple Parkin
1h 40min
Brioche fruit tarts
4h
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55 min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Olive and fennel grissini
25h 30min
Rosewater madeleines
30 min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Raspberry and lemon flan
1h
Hazelnut quince friands
2h 25min
Hazelnut meringue roulade
1 godz. 30 min
Cherry clafoutis
1h 5min