Plum and caramelised chocolate semifreddo

Plum and caramelised chocolate semifreddo

4.9 10 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 25u.
12 portions

Ingrediënten

Caramelised chocolate
  • white chocolate broken into pieces
    80 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
Plum compote
  • fresh blood plums (approx. 4-5), stones removed, cut into 1 cm wedges
    400 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • white sugar
    100 g
Sabayon cream
  • egg yolks
    6
  • white sugar
    100 g
  • sweet wine of choice
    30 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • mascarpone cheese
    250 g
  • vanilla bean extract
    1 tsp
Pistachio chocolate bark
  • white chocolate broken into pieces
    100 g
  • shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped
    2 tbsp

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 112.3 mg
Eiwitten 5.3 g
Calorieën 1894.3 kJ / 452.7 kcal
Vetten 34 g
Vezels 0.9 g
Verzadigd vet 19.3 g
Koolhydraten 33.4 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...