Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 969.2 kJ / 231.5 kcal
- Eiwitten
- 17.3 g
- Koolhydraten
- 15.7 g
- Vetten
- 11.7 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 495.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Jajka w szarym sosie
40 min
Solanka z mięsem
2 Std.
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2h 20 min
Zupa caldo verde
45 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Barszcz ukraiński
1h 35 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1sa 15 dk
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa szczawiowa
35min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Kapuśniak kaszubski
45 min