Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g de prunes, fraiches ou congelées
- 90 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 20 g d'eau (si vous utilisez des prunes fraîches)
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de biscuits, type boudoirs
- 30 g d'amandes effilées
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1419.1 kJ / 339.2 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 35.8 g
- Vetten
- 19.6 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 139.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Tarte soleil aux tomates séchées et sardines
1h 30min
Entremets pistache et rhubarbe
12 godz.
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30min
Galette des rois caramel et clémentine
3h 20min
Boulettes de viande, sauce aux légumes. Feuilletés aux pommes et au caramel
1h 30min
Dôme de fruits en gelée
3h 20min
Dacquoise aux fruits rouges
3 godz. 55 min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2h
Chiffon cake à l'orange
1h 15 min