Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g wody
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej
- 20 g zielonych oliwek, bez pestek
- ¼ - ½ ząbka czosnku
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 kromki pieczywa, pełnoziarnistego (ok. 70 g)
-
1
ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
of 1 ogórek kiszony (ok. 100 g), pokrojony w słupki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1570.7 kJ / 375.4 kcal
- Eiwitten
- 18.4 g
- Koolhydraten
- 64.7 g
- Vetten
- 5.9 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 1268.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 Min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min