Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp gingelly oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp urad dhall
- 1 tsp chana dhal, soaked for 20 minutes, drained
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch asafoetida
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 20 g roasted peanuts, with skin, plus extra for garnishing
- 20 g roasted cashew nuts, without skin, plus extra for garnishing
- 450 g cooked rice (type Basmathi) (see tip)
-
60
g lime juice
of lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 671 kJ / 160 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 610 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Idli
15h 40min
Ghee Rice
1h 15min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 Std.
Sambhar Masala
25min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Savoury semolina
15min
Chai Masala (Masala Tea)
15min
Vegetable Sambar
35 Min
Carrot halwa
1h 5min
Jeera rice (Cumin rice)
20 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min