
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g rode split linzen (zie tips)
- 1000 g water, gefilterd plus extra voor het weken
- 1 tl extra vergine olijfolie
- ¾ tl zout
- 1 appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)
- 1 knoflookteentje
- 3 lente-uien in drieën gesneden
- ½ tl citroensap
- 3 - 4 el mayonaise vegan, (zie tips)
- 1 ½ tl voedingsgist (zie tips)
- 1 - 2 snuifjes gedroogde gemalen kurkuma
- 2 tl currypoeder
- 400 g witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
- gemalen zwarte peper naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 214.9 kcal / 902.6 kJ
- Eiwitten
- 7.7 g
- Vetten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vezels
- 4.4 g