Apparaten en accessoires
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Voorbereiding. 10min
Totaal 40min
6 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen (zie tips)100 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken1000 g
-
extra vergine olijfolie1 tl
-
zout¾ tl
-
appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)1
-
knoflookteentje1
-
lente-uien in drieën gesneden3
-
citroensap½ tl
-
mayonaise vegan, (zie tips)3 - 4 el
-
voedingsgist (zie tips)1 ½ tl
-
gedroogde gemalen kurkuma1 - 2 snuifjes
-
currypoeder2 tl
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7.7 g
Calorieën
902.6 kJ /
214.9 kcal
Vetten
10.9 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
19 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Plantaardig genieten
26 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Volcano Steak Burgers
Geen beoordelingen
De eerste hap: Vruchtenpuree
Geen beoordelingen
Brusselse Wafels
1u.
Romige Pasta Risottata met Pompoen, Scamorza en Pecorino
Geen beoordelingen
Kokos Dahl
25min
Amandelijs (zonder toegevoegde suiker)
Geen beoordelingen
Parmezaan op plantaardige basis
5min
Taartjes van Prei en Venkel met Geitenkaas
Geen beoordelingen
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1u.
Romige Marokkaanse bonensoep
35min
Pompoenbrood
1u. 45min
Romige erwtensoep
40min