Apparaten en accessoires
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Voorbereiding. 10min
Totaal 40min
6 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen (zie tips)100 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken1000 g
-
extra vergine olijfolie1 tl
-
zout¾ tl
-
appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)1
-
knoflookteentje1
-
lente-uien in drieën gesneden3
-
citroensap½ tl
-
mayonaise vegan, (zie tips)3 - 4 el
-
voedingsgist (zie tips)1 ½ tl
-
gedroogde gemalen kurkuma1 - 2 snuifjes
-
currypoeder2 tl
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7.7 g
Calorieën
902.6 kJ /
214.9 kcal
Vetten
10.9 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
19 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Plantaardig genieten
26 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Pindakaas Bosbessen Rolls
Keine Bewertungen
Green Godess Salade
20 Min
Tarbot in champagnesaus
Keine Bewertungen
Cashew schenkroom
Keine Bewertungen
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Keine Bewertungen
Meal Prep - Haver | Overnight pap, groentesmoothie, chocolade en havermout muffins
45 Min
Vegan mini cheesecakes
4 Std. 30 Min
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Keine Bewertungen
Ingemaakte citroenen
Keine Bewertungen
Spaghettinestjes met linzenballen
1 Std. 5 Min
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20 Min
Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar
Keine Bewertungen