Apparaten en accessoires
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Voorbereiding. 10min
Totaal 40min
6 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen (zie tips)100 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken1000 g
-
extra vergine olijfolie1 tl
-
zout¾ tl
-
appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)1
-
knoflookteentje1
-
lente-uien in drieën gesneden3
-
citroensap½ tl
-
mayonaise vegan, (zie tips)3 - 4 el
-
voedingsgist (zie tips)1 ½ tl
-
gedroogde gemalen kurkuma1 - 2 snuifjes
-
currypoeder2 tl
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7.7 g
Calorieën
902.6 kJ /
214.9 kcal
Vetten
10.9 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
19 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Plantaardig genieten
26 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Glutenvrij Dadel, Appel en Walnoot Thee Brood
1h 30min
Vanillevla met rabarber
50min
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
1h 30min
Vegan jus
40min
Mochi's met sesamvulling
50min
Carpaccio van Rode Biet met Courgette en Mozarella
Nenhuma avaliação
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1h 20min
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
1h 15min
Vegan Oesterzwam Shoarma
Nenhuma avaliação
Gestoomde Chinese groenten
30min
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
20min
Groentepannenkoekjes
20min