Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g rode split linzen, (zie tips)
- 1000 g water, gefilterd plus extra voor het weken
- 1 tl extra vergine olijfolie
- ¾ tl zout
- 1 appel (alle soorten), geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)
- 1 knoflookteentje
- 3 lente-uien, in drieën gesneden
- ½ tl citroensap
- 3 - 4 el mayonaise, vegan, (zie tips)
- 1 ½ tl voedingsgist, (zie tips)
- 1 - 2 snuifjes gedroogde gemalen kurkuma
- 2 tl currypoeder
- 400 g witte kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 902.6 kJ / 214.9 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10.9 g
- Vezels
- 4.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan moussaka
Geen beoordelingen
Kimchi
Geen beoordelingen
Parmezaan op plantaardige basis
Geen beoordelingen
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
Geen beoordelingen
Erwtenboter, avocado en muntpuree
Geen beoordelingen
Velouté met Marokkaanse smaken
35 min
Italiaanse brunch
1h 30 min
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Geen beoordelingen
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Geen beoordelingen
Ezogelin Soep
1h 5min
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Geen beoordelingen
Vegan kaas dip
40 min