Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 32.5 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 247.5 mg
Alternatieve recepten
Mini apple crumble cakes
1h 15 min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
White chocolate and strawberry trifle
25u.
Quince tart
1h 10 min
Custard horns
1h 45 min
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
2j 15 menit
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49sa 5 dk
Chocolate miso eclairs
1h 45 min
Thirty second whole orange cake
1h 15 min
Molten chocolate cake
45 min
Fudgy chocolate cake
50 min
Fluffy ricotta pancakes
35 min