Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 32.5 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 247.5 mg
Alternatieve recepten
Cherry pickin' gelato
4 godz. 35 min
Lemon glaze madeleines
24 godz. 30 min
Lemon and thyme mocktail
1h
Curry Mee
30 min
Mini herb and garlic pull apart bread
1h 35 min
Freeform basic bread
1h 35 min
Custard horns
1h 45 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3h 20min
BBQ chicken pizza
1h 30min
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15min