Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Surówka
- 150 g selera naciowego
- 150 g jabłka, nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 4 cm kawałki
Dressing
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście (patrz wskazówka)
- 80 g oleju
- 15 g musztardy Dijon
- 50 g jogurtu naturalnego
-
15
g czerwonego octu winnego
of 15 g octu jabłkowego - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 958.2 kJ / 229 kcal
- Eiwitten
- 1.6 g
- Koolhydraten
- 10.2 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 1.6 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 681.8 mg
Alternatieve recepten
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 Min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 Min
Surówka z selera na słodko
15 Min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10 Min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 Min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min