Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zaczyn żytni (dzień 1.)
- 160 g wody
- 160 g mąki żytniej razowej
- 15 - 30 g żytniego zakwasu chlebowego
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 550 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 400 g wody
- 15 g soli
-
5
g świeżych drożdży, pokruszonych (patrz wskazówka)
(optioneel)
of ½ łyżeczki suchych drożdży (optioneel) - masło, ilość do natłuszczenia
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 353 kJ / 84.4 kcal
- Eiwitten
- 2.8 g
- Koolhydraten
- 17.2 g
- Vetten
- 0.4 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 195.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14h
Chleb pszenny na zakwasie
12 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18h 45 min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Żytni zakwas chlebowy
96h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18h 45 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.