Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
- 160 g wody
- 160 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 350 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 200 g wody
-
5
g drożdży świeżych
of ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- 5 - 10 kostek lodu lub 1 miarka wody (ok. 100 g)
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 3954.6 kJ / 945.2 kcal
- Eiwitten
- 32.1 g
- Koolhydraten
- 189.2 g
- Vetten
- 4.7 g
- Verzadigd vet
- 0.6 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 2345.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb pszenny na zakwasie
15 Std.
Plecione bułki z makiem
14 Std. 30 Min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Chleb codzienny na zakwasie
12 Std.
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 Std. 30 Min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min