Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- unsalted butter, at room temperature, for greasing
- 1 - 2 Tbsp Demerara sugar, to taste
- 700 g plums, ripe but firm, stone removed, bottom trimmed and halved vertically (see tips)
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 160 g caster sugar, plus 1 Tbsp
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- 4 medium eggs
- 200 g whole milk
- 100 g whipping cream
- 130 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 Tbsp Demerara sugar
- 1 - 2 Tbsp icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1027.2 kJ / 245.5 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 5.6 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 131.9 mg
Alternatieve recepten
Sweet Pastry Tartlets
1h 45min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Gougère puffs with salmon mousse
25u. 35min
Pea and Lardo Soup
1 godz. 5 min
Sous-vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
1h
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1h 45min
Vegan almond dip
5 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Mustard Dill Sauce
2h 15min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4h