Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La génoise
- huile neutre, pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 250 g de beurre mou
- 500 g de sucre glace
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ¼ c. à café de sel
- 6 - 9 gouttes de colorant alimentaire rouge en gel ou liquide
La décoration
- 4 petites meringues
- 1 grenade, égrainée
- 3 - 4 guimauves blanches (optioneel)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 92.2 g
- Vetten
- 22.4 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 152.7 mg
Alternatieve recepten
Choux à la crème
1h 5min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8h 30 min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Cheesecake aux speculoos
1 Std.
Bonbons chocolat viennois
50 Min
Paris-Brest
3sa
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Chocolat liégeois
12sa 15 dk
Sablés viennois
45 Min
Religieuse au café
4sa 40 dk
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Feuilleté chantilly et fraise
1sa 15 dk