![Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León) Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60be10f4fa4762589ce7be6fd429ede6/Derivates/c73450cea19dfefff19f45a4d750e6a77ed12962.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
1
penca de maguey, mediana, en trozos del tamaño de la bolsa hermética.
of hojas de plátano, las necesarias para cubrir la carne - 2000 g de cachete de res (labio o pescuezo), en trozos
- 1 cebolla blanca, mediana en rebanadas
- 4 - 5 dientes de ajo, pelados
- sal fina, la necesaria o al gusto
- 2500 g de agua
Salsa borracha
- 5 chiles guajillo, sin tallo, ni semillas
- 5 - 10 chiles de árbol secos, sin tallo, ni semillas
- 1000 g de tomate verde, (fresadilla o tomatillo), en mitades
- 200 g de agua
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 120 g de cerveza tipo lager clara
- 1000 g de tortillas
- 2 cebollas, picadas, para servir
- 1 manojo de cilantro fresco, picado, para servir
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1474.8 kJ / 352.5 kcal
- Eiwitten
- 24.2 g
- Koolhydraten
- 31.1 g
- Vetten
- 15.1 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 265.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilaquiles Rojos
25 Min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 Min
Frijoles puercos a mi manera
25 Min
Tostadas de suadero adobado y guacamole TM6
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Mostachón de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Salsa martajada
50 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Salsa verde cocida
30 Min