Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade and Teriyaki Glaze
- 30 g fresh ginger, peeled and sliced (see Tip)
- 100 g Japanese soy sauce (or shoyu)
- 60 g mirin
- 100 g maple syrup, pure
- 520 - 680 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless, cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
Salmon with Broccoli and Rice
- 250 g rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 1000 g water
-
340
g broccoli florets, cut in 3-4 cm florets
of 340 g sugar snap peas - black sesame seeds, toasted, to garnish (optioneel)
- 1 green onion, thinly sliced, to garnish (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Eiwitten
- 39.5 g
- Koolhydraten
- 74.1 g
- Vetten
- 21.1 g
- Verzadigd vet
- 4.9 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 1499.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Stir Fried Potato Shreds
20 Min
Steamed Chocolate Lava Cakes (Metric) (TM6, TM5)
2 Std. 55 Min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Fish Ceviche
3h 25min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 Std. 5 Min
Habanero Salsa
10 Min
Chilli-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1h 10min
Pâté Chinois (Canadian Shepherd's Pie)
1 Std. 30 Min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min