Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade and Teriyaki Glaze
- 30 g fresh ginger, peeled and sliced (see Tip)
- 100 g Japanese soy sauce (or shoyu)
- 60 g mirin
- 100 g maple syrup, pure
- 520 - 680 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless, cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
Salmon with Broccoli and Rice
- 250 g rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 1000 g water
-
340
g broccoli florets, cut in 3-4 cm florets
of 340 g sugar snap peas - black sesame seeds, toasted, to garnish (optioneel)
- 1 green onion, thinly sliced, to garnish (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Eiwitten
- 39.5 g
- Koolhydraten
- 74.1 g
- Vetten
- 21.1 g
- Verzadigd vet
- 4.9 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 1499.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1h 5min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30min
Steamed Frittata Egg Cups
45min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1h
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1h
Mediterranean cod with steamed potatoes
50min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1h 5min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min
Cold Soba Noodles with Edamame and Dipping Sauce
40min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min