Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chocolate Sponges
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g water
- 250 g caster sugar
- 3 large eggs
- 25 g cocoa powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g self-raising flour
- 80 g sour cream
Whipped Cream
- 750 g double cream
- 75 g golden caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 200 g tinned pitted black cherries, in syrup (drained weight), syrup reserved
- 50 g dark chocolate, shavings
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2903 kJ / 694 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 49 g
- Verzadigd vet
- 30 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 307 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sponge cake
1h 50min
Apple cake
1 godz.
Lemon cake
2 Std.
Milk Bread
2 Std. 20 Min
Brownies
50 min
Tiramisu
5h 20min
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Sweet Breakfast Bread
1h 30min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Red Velvet Cake
1h 20min
Chilled Chocolate Orange Tart
6 Std. 25 Min
Mango Swiss Roll
40min