Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le gâteau au chocolat
- 150 g de beurre, en morceaux et un peu plus pour le moule
- 150 g de farine de blé aux céréales, et un peu plus pour le moule
- 200 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% M.G.
- 200 g de sucre
- 6 oeufs
- 1 pincée de sel
- 25 g de poudre de cacao
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La meringue
- 150 g de sucre
- 3 blancs d'oeufs
- 1 pincée de sel
Le caramel expresso
- 250 g de sucre brun
- 120 g de café expresso
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre, froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1731 kJ / 414 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Génoise
1 Std. 50 Min
Crème pâtissière
15min
Mille-feuille chocolat-caramel
Geen beoordelingen
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Geen beoordelingen
Soupe mystère
45 min
Gâteau marbré
2h 10 min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Brownies
50 min
Tarte au poulet méditerranéenne
50 min
Cupcakes "cerveaux"
1 Std. 40 Min
Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé
3h 15 min
Cheesecake (avec cuisson)
7h 20min