Chili-Schokoladeneis mit Whiskey-Sirup

Chili-Schokoladeneis mit Whiskey-Sirup

4.0 4 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 15u.
10 Portionen

Ingrediënten

Chili-Schokoladeneis
  • Zucker
    150 g
  • rote Chilischote, getrocknet z. B. Birdseye (siehe Tipp)
    1
  • dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken
    100 g
  • Eidotter
    8
  • Kakaopulver, ungesüßt
    40 g
  • Milch 3,6 % Fett
    620 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Schlagobers, 36% Fett
    620 g
Whiskey-Sirup und Fertigstellung
  • Bourbon Whiskey z. B. Jack Daniel's, Jim Beam..., (siehe Variante)
    120 g
  • Zucker
    100 g
  • Wasser
    20 g
  • Ahornsirup (optioneel) (siehe Tipp)
    30 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Zimt, gemahlen
    2 Prisen
  • natürlicher Vanilleextrakt
    ½ TL

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 Portion

Natrium 147 mg
Eiwitten 7 g
Calorieën 2027 kJ / 485 kcal
Vetten 33 g
Vezels 3 g
Verzadigd vet 19 g
Koolhydraten 38 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...