Compatibele versies
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Carrot and Ginger Sauce
- 2 ½ cm ginger, fresh, in pieces
- 1 stalk lemon grass, fresh, in pieces (2.5 cm)
- 1 serrano pepper, deseeded, in pieces
- 1 shallot, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 10 fresh cilantro leaves
- 10 fresh mint leaves
- 225 g carrot juice
- 115 g coconut milk, canned
- 60 g white wine
- ½ tsp lime juice
- ½ tsp kosher salt, Diamond Crystal®
Seared Scallops
-
12
Atlantic deep-sea scallops, fresh, designation U10
of 12 scallops, large or jumbo, previously frozen - kosher salt, Diamond Crystal®, to taste
-
1
tbsp oil, e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
of 1 tbsp butter, unsalted, as needed - 2 garlic cloves, crushed, skin on
- 2 sprigs thyme, fresh, leaves only (optioneel)
- fleur de sel, as needed
- 10 fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 929 kJ / 222 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 801 mg
Alternatieve recepten
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben) Metric
1h
Onion Pie
2 Std.
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 min
Clam Boil
55 min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1h 50min
Twice Baked Cheese Soufflés (Metric)
1h 25min
Sweet Potato Casserole with Labne and Dukkah (Bill Yosses)
24h 55 min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1h
Maple Ice Cream with Almond Milk
13h 20min
Sugar Pie
45 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min