Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
quelques pistils de safran
of 1 dose de safran - 1 c. à café de ras el-hanout
- 1 c. à café de sel
-
700
g de collier d'agneau sans os, coupé en morceaux (3 cm)
of 700 g d'épaule d'agneau désossée sans os, coupé en morceaux (3 cm) - 1 c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de poivre moulu
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 10 g de beurre demi-sel
- 500 g d'eau
- 100 g de raisins secs blonds ou noirs
- 1 bâton de cannelle
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 30 g de miel
- 125 g d'amandes émondées, grillées
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3749.8 kJ / 900.3 kcal
- Eiwitten
- 55 g
- Koolhydraten
- 31.5 g
- Vetten
- 59.5 g
- Verzadigd vet
- 3.3 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 530.8 mg
Alternatieve recepten
Lentilles à la marocaine
50min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Harira
7 Std.
Makrouts (biscuits de semoule aux dattes)
1h 15 min
Sardines à la marocaine
25 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Tajine d'agneau aux coings
1h
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min