Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g octu ryżowego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g sosu sojowego
- 15 g mirinu
- 30 g oleju sezamowego
- 1200 g wody
- 10 g oleju
- ½ łyżeczki soli
-
200
g ryżu czarnego
of 200 g ryżu białego - 140 g marchewki, pokrojonej w 0,5 cm paski
- 1 opakowanie sera feta (ok. 200 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 puszka białej ciecierzycy, z puszki (ok. 240 g po odsączeniu), opłukanej i osuszonej
- 1 pomidor, pokrojony w 1 cm kostkę
- 1 jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
- 4 łyżki jagód goji, suszonych
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2269 kJ / 542 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 1988 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bowl z ryżem i łososiem
50min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2h
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min
Koreański ramen z tofu
50min
Sos Hoisin
5min
Tofu po koreańsku
1h 20min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40min