Compatibele versies
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g alg morskich, suszonych np. wakame (patrz wskazówka)
- 800 g ogórków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 1 awokado
- 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g cukru
- 10 g sosu sojowego
- 20 g mirinu
- 50 g octu ryżowego
- ziarna sezamu, do posypania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 525 kJ / 125 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chłodnik
10min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1h 5min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1h 45min
Fasolka szparagowa z curry
45min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3h 45min
Krewetki z orzechami nerkowca
40min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50min
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 Std. 10 Min
Panierowana cebula bhaji
30min