Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 râble de lapin, désossé
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de cumin en poudre
- 1 pincée de quatre-épices
- 3 brins de thym frais
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de sel, et un peu pour le râble de lapin
- ½ c. à café du poivre moulu
- 350 g de viande de lapin, en morceaux d'1 cm
- 150 g de poitrine de porc, coupée en dés d'1 cm de côté
- 180 g de foies de lapin ou de volaille, coupés en dés d'1 cm de côté
- 40 g d'échalotes, coupées en petits morceaux
- 70 g de figues sèches moelleuses, coupées en petits morceaux
- 70 g d'abricots secs moelleux, coupés en petits morceaux
- 40 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 1 œuf
- 40 g d'armagnac
- 1 morceau de barde de lard (25 x 20 cm environ)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1386 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 20 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Foie gras de canard
72 godz.
Foie-gras mi-cuit
50 Std.
Terrine de campagne
25hod. 15min
Pâté de lapin
2h 35 min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Rillettes de lapin
12h
Terrine de campagne
4h 30 min
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine de canard
24h
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Sauce gribiche
15min