Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Eiwitten
- 7.9 g
- Koolhydraten
- 28.6 g
- Vetten
- 13.3 g
- Verzadigd vet
- 2.9 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 699.9 mg
Alternatieve recepten
Kartoflanka
55 Min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Minestrone z kurczakiem
50 Min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 Std. 45 Min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1h 40min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 Min
Zielona zupa minestrone
40 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Egejska zupa warzywna
50 Min