Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 czerwone papryki (ok. 500 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 3006 kJ / 718 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 100 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 21 g
- Natrium
- 1935 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dip z suszonych pomidorów
15min
Tatar z fasoli
5min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Hummus z marchewki
1 Std. 45 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Tapenada
5min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10min
Papryka po włosku
40 Min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min