Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g rzodkiewek
- 1200 g wody
- 1 cukinia (ok. 250 g)
- 1 łyżeczka soli
- 200 g makaronu pełnoziarnistego, typu spaghetti
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
-
400
g krojonych pomidorów, z puszki
of 400 g pomidorów, bez skóry, świeżych, pokrojonych w ćwiartki - 1 łyżeczka oliwy truflowej (optioneel)
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 - 160 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokruszonego sera do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1916.5 kJ / 459.3 kcal
- Eiwitten
- 19.3 g
- Koolhydraten
- 49.5 g
- Vetten
- 22.8 g
- Verzadigd vet
- 10.3 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1211 mg
Alternatieve recepten
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50min
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 Min
Makaron z papryką i kozim serem
20 Min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Makaron z pesto z buraka
25 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 Min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min