Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 15 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1318 kJ / 315 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 0.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1h 5min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1u. 15min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 Std.
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min