Compatibele versies
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Blue matcha ice cream
- 1 tbsp blue matcha powder (see Tips)
- 3 tbsp hot water
- 3 egg yolks
- 80 g sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
Sweetened coconut cream
- 250 g coconut cream
- 1 tsp potato starch
- 1 tbsp caster sugar
Black sticky rice with taro
- 250 g black glutinous rice (see Tips)
- 900 g cold water, plus extra for soaking
- 1500 g boiling water
- 2 tsp salt
- 200 g taro, peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 250 g coconut cream
- 145 g caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- 40 g coconut flakes, toasted, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
- Eiwitten
- 12.5 g
- Koolhydraten
- 124.1 g
- Vetten
- 65 g
- Verzadigd vet
- 44.8 g
- Vezels
- 6.1 g
- Natrium
- 1160.2 mg
Alternatieve recepten
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Gado gado
1h
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Fruit and nut loaf
27h 50min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1h 10min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1h 10min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 Std. 40 Min
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
3h 50min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min