Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
-
400
g pomidorów, z puszki, przekrojonych na pół
of 400 g krojonych pomidorów, z puszki - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 150 g tuńczyka, w sosie własnym, z puszki, odsączonego z zalewy
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- 10 g kaparów, solonych, odsączonych z zalewy
Makaron
- 1500 g wody
-
250
g makaronu, suchego, typu kolanka
of 250 g makaronu, suchego, typu penne rigate - 1 łyżeczka soli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1603.6 kJ / 383 kcal
- Eiwitten
- 19.3 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 10.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 1256 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Penne puttanesca
50 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Spaghetti z tuńczykiem
40 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Spaghetti aglio e olio
35min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 Min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min