Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hemisphere Sponge
- 300 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 5 large eggs
- 300 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 2 oranges, finely grated zest only
- 30 g orange juice, freshly squeezed
Round Sponge
- 120 g unsalted butter, soft
- 120 g caster sugar
- 2 large eggs
- 120 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 1 orange, finely grated zest only
- 15 g orange juice, freshly squeezed
Icing
- blue food colouring gel
- 1000 g fondant icing
- water, for brushing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 orange, finely grated zest only
- 1 orange, juice only
-
100
g blueberry jam (see tip)
of blackcurrant jam (see tip)
Decoration
- silver decorating balls and sparkling snowflakes
- silver edible glitter
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 3362.7 kJ / 803.7 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 108.2 g
- Vetten
- 39.9 g
- Verzadigd vet
- 20.8 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 400.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chocolate Carrot Muffins
40min
Chocolate Eggs
2h 15min
Three-milk Cake
2h
Drip Candle Cake with Funfetti Sponge
3h
Paris Dakar
5 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Fruit Ice Cream
5 min
Amarena cherry ice cream
8 Std. 10 Min
Arroz con leche (Rice Pudding)
3h
Irish Coffee
10 min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5 godz. 50 min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min