Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée
- 1 œuf
- l'eau, pour un total de 65 g
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
La farce aux pommes de terre
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g de beurre, et un peu pour le moule
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 6 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 6 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lard fumé, en tranches
- 100 g de crème fraîche
- 2 c. à soupe de persil frais, haché
- 1 œuf battu
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1806.3 kJ / 431.4 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 40.1 g
- Vetten
- 25.4 g
- Vezels
- 3.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tourte de pommes de terre au cantal
1h 30min
Ficelles picardes
2h
Gratin au lard
2 Std. 25 Min
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1h 55min
Croustade lardons et champignons
1h 15min
Calzone au jambon et à la courgette
1h 45 min.
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Pâté de pommes de terre à la viande
1h 15min
Feuilleté comtois
1h 5min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25 min
Tourte au poulet
2h