Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g de lait
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (env. 30 g), émietté
of 1 ½ sachet de levure boulangère sèche (10 g) - 500 g de farine
- 3 c. à soupe de sucre
- 1 c. à café de sel
- 100 g de raisins de Smyrne, trempés 1 heure dans de l’eau chaude puis égouttés
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- 1 - 2 c. à soupe d’amandes effilées
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1444 kJ / 345 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 10 g
Alternatieve recepten
Petits pains au lait
2h 5 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Pain tessinois
1h 50 min
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min