Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Apricot curry marinade
- 120 g dried apricots
- 3 brown onions, cut into quarters
- 150 g water
- 500 g apple cider vinegar
- 1 lemon, zest only (4 cm strips), no white pith
- 1 ½ tbsp curry powder
- 30 g soft brown sugar
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 8 pork rashers (800 g maximum), cut into pieces (3 cm - see Tips)
Pork sosaties
- 1 brown onion, cut into quarters, segments separated
- dried apricots (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1901.4 kJ / 452.7 kcal
- Eiwitten
- 30.1 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 22.7 g
- Verzadigd vet
- 8.6 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 462.5 mg
Alternatieve recepten
Beef and mushroom hot pot
2h
Fragrant curried mince with tomato salad
40min
Smashed roasted potatoes with rosemary salt
25h 30min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Traditional bobotie
1h 30min
South African yellow rice
20 min
Bunny chow
45min
Spiced lamb roast
29h 50 min
Bunny Chow with Durban Curry
3h
Sausage sizzle with beer braised onions
1h 15min
South African curry mince
45min