Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 40 g brauner Zucker
- 190 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g weißes Mandelmus
- 350 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Vanillepaste
Spekulatiushippen und Fertigstellung
- 60 g Puderzucker
- 60 g Mehl
- 1 ½ TL Spekulatiusgewürz
- 60 g Sahne
- 2 EL gehobelte Mandeln
- 3 Orangen
- 2 geh. TL Speisestärke
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2762 kJ / 659 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 37 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4h 50min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 Std. 40 Min
Rhabarber-Parfait
8h 50min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45 min
Zitronen-Parfait
4 Std. 30 Min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 Std.
Zimtmousse
5h 40min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Cheesecake mit Safranbirnen
4 Std. 30 Min