Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 30 g Butter, in Stücken
- 250 g Mehl, und etwas mehr zum Auswallen
- 1 Ei
- 100 g Wasser
- 3 EL Sonnenblumenöl
- ¼ TL Salz
Füllung
- 50 g geschälte Haselnüsse, mit Haut, ganz
- 500 g Äpfel (z. B. Braeburn oder Boskoop), geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 50 g Sultaninen
- 4 EL Zucker
-
2
EL Rum
of 2 EL Apfelsaft - 1 Zitronenschale, gerieben, von 1/4 Zitrone, unbehandelt
- 1 EL Zitronensaft
- ¼ TL Zimt
Vanillesauce
- 500 g Milch
- 3 EL Zucker
- 1 EL Maisstärke
- 1 Ei (siehe Tipp)
- 1 Vanillestängel und ausgekratzte Samen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2113 kJ / 505 kcal
- Eiwitten
- 11.2 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 21 g
Alternatieve recepten
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min
Kaiserschmarrn
35min
Käse-Spätzli
1h 10min
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Apfelmus
20 min
Nussgipfel
1 Std. 40 Min
Apfelküchlein
45min