Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mezcla de especias
- 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- 3 cucharaditas de curry en polvo (ver receta básica)
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
Curry de pollo y verduras salteadas
- 500 g de contramuslos de pollo sin piel ni hueso (en trozos de 3 cm)
- 1 cucharada de zumo de lima
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 1 diente de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 2.5 cm)
- 1 palo de canela
- 2 vainas de cardamomo
- 2 clavos
- 30 g de aceite de girasol (y 2 cucharadas más para la sartén)
- 8 hojas de lima kaffir secas
- 125 g de cebolla en juliana fina
- 50 g de tomate concentrado
- 240 g de leche de coco
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 pimiento rojo (de aprox. 150 g)
- 1 zanahoria (de aprox. 75 g)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 huevos
- 3 tortillas de trigo (en tiras de aprox. 5x2 cm)
- 1 lima con piel, cortada en octavos
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 959 kJ / 229 kcal
- Eiwitten
- 19.1 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 11.9 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pollo korma (India)
50min
Curry tailandés de pollo
40min
Pollo al curry de coco con arroz
45min
Pollo en salsa de yogur - India
35min
Cordero garam masala con arroz basmati
50min
Curry verde tailandés de pollo (Kaeng khiao waan) - Tailandia
45min
Pollo tikka masala
30min
Vindaloo de cordero - India
1 godz. 40 min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Estofado de cordero con leche de coco (Rendang) - Malasia
55 min
Curry vietnamita de pescado
45min
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1 godz.