Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sweet shortcrust pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg yolk
- 1 pinch salt
Filling
- 120 g blanched almonds
- 300 g feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
- 120 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 2 tbsp plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch salt
- 1 egg
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2090.7 kJ / 497.8 kcal
- Eiwitten
- 8.3 g
- Koolhydraten
- 39.4 g
- Vetten
- 34.3 g
- Verzadigd vet
- 15.8 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 74.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Ginger bundt cake
1h
Jamaican style ginger cake
1h 20 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Feijoa jelly
27h 40min
Malt loaf
3h 20min
Apple and date cake
1h 30min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Feijoa crumble slice
1 godz. 5 min
Classic christmas fruit mince
1h 10min
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 Std. 50 Min
Pear and peach crumble
50min