Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 30 g di burro a tocchetti
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Crema di latte e ricotta
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 110 g di zucchero
- 200 g di latte intero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di miele
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di ricotta vaccina, sgocciolata dal siero
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 577 kJ / 138 kcal
- Eiwitten
- 3.2 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 4.1 g
- Vezels
- 0.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pastiera napoletana
8 Std.
Pandoro TM6
15h 15min
Torta Babà napoletana
8 Std.
Panini napoletani con uova sode
2u. 50min
Panini napoletani
5h 20min
Mini Pandorini (TM6)
15h
Sfogliatelle frolle
2u. 30min
Babà napoletano
3u.
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Zeppole di San Giuseppe
1u. 50min