Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 80 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 120 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 270 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 5 g frische Hefe
- 500 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Honig
- 2 EL Sesam, geschält
- 1 EL Leinsamen
- 1 EL Mohn (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 952 kJ / 228 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 3.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Erdäpfelpolster
14h 40 min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Toastbrot
16h
Dinkel-Wolke
16h 30min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Müsliweckerl
15h 30min