Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Flatbread
- 20 g olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g brown onions, cut into quarters (approx. 4)
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
- 30 g pine nuts
Assembly and baking
- olive oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- salt, for sprinkling
- 2 lemons, cut into quarters
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1840.2 kJ / 438.2 kcal
- Eiwitten
- 25.9 g
- Koolhydraten
- 44.7 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 819.3 mg
Alternatieve recepten
Jalapeño chicken lettuce wraps
30 Min
Naan bread
2h 40 min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Chiang Mai noodles
25 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Risotto verde
45min