Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Flatbread
- 20 g olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g brown onions, cut into quarters (approx. 4)
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
- 30 g pine nuts
Assembly and baking
- olive oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- salt, for sprinkling
- 2 lemons, cut into quarters
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1840.2 kJ / 438.2 kcal
- Eiwitten
- 25.9 g
- Koolhydraten
- 44.7 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 819.3 mg
Alternatieve recepten
Fresh pasta dough
1h
Naan bread
2 godz. 40 min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15min
Ricotta gnocchi
2h
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Flaky filo fingers
1h 30min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Wholemeal crumpets
1 godz. 40 min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 min