Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte sablée à l'amaretto
- 400 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 150 g de beurre pommade
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type amaretto
La garniture sucrée aux blettes
- 1000 g d'eau
- 200 g de feuilles de blette (env. 1 botte), hachées
- 350 g de pommes, coupées en quartiers
- 60 g de poudre d'amande
- 120 g de pignons de pin grillés
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 50 g de raisins secs (voir "Conseil(s)")
- 20 g de pastis
- 20 g de zeste d'orange confit
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2202 kJ / 525.9 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 57.7 g
- Vetten
- 27.7 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1sa 30 dk
Cannelloni aux blettes
1 godz. 5 min
Artichaut poivrade en barigoule
35 min
Tourte aux blettes
13h
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15 min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Flan à la farine de châtaigne
12hod. 50min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1sa 30 dk
Tourte corse aux blettes et poireaux
2 godz. 50 min
Crème de marrons
45 min
Gratin de blettes
1h