Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 320 g de raisins secs mélangés
- 75 g de dattes dénoyautées, hachées au couteau
- 50 g de jus d'orange
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
-
3
c. à soupe de cognac, whisky ou Grand Marnier...
of 3 c. à soupe de jus de fruit - 50 g d'amandes émondées
- 90 g de cassonade
- 125 g de beurre, coupé en dés
- 2 œufs
- 75 g de farine de blé
- 80 g de lait entier
- 100 g de chapelure maison (voir "Conseil(s)")
- 800 g d'eau
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 pièce
- Calorieën
- 1309 kJ / 313 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 12 g
Alternatieve recepten
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Stollen
3 Std. 45 Min
Sapin strudel
3 Std. 30 Min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1 Std. 5 Min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Pain d'épices aux fruits secs
1u. 15min
Crème glacée à la mandarine et sa compotée
12 godz. 30 min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1 Std. 30 Min
Kardemummabullar
5 Std.
Pain coco aux fruits secs
2 Std. 55 Min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min