Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Öl zum Einfetten
- 190 g Roggenkörner
- 190 g Weizenkörner
- 130 g Zuckerrübensirup
- 500 g Buttermilch
- 1 ½ Würfel Hefe (60 g)
- 1 ½ TL Salz
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 70 g Leinsamen
- 70 g Sesam
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 100 g Haselnüsse, ganz
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 578 kJ / 138 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 3.7 g
Alternatieve recepten
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Schwarzbrot
3h
Schwarzbrot mit Nüssen
3 godz. 15 min
Walnussbrot
2h 40min
Sportler-Brot
3 Std. 50 Min
Vollkornklotz
3 Std. 30 Min
Möhren-Nuss-Brot
2 Std. 10 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min