Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 25 g di burro
- 100 g di acqua
Crema di ricotta
- 1 pezzo di scorza di limone, (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia, (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
Crema al Rum
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
- 30 g di zucchero
- 15 g di Rum
- 5 g di uvetta
- 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di gocce di cioccolato
- 2 pizzichi di peperoncino in polvere
- olio di semi di arachide q.b.
- zucchero a velo
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 658 kJ / 157 kcal
- Eiwitten
- 1.3 g
- Koolhydraten
- 9.2 g
- Vetten
- 12.8 g
- Vezels
- 0.4 g
Alternatieve recepten
Amaretti sardi
45 Min
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Bignè con frutti canditi
6h 30min
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Cacaruozze
3 Std.
Marinatura all'aceto di mele
15 Min
Cassatelle pasquali
2h 50min
Mostaccioli siciliani
1 Std.
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Lorighittas
2 Std. 15 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Ciambelle di Carnevale
4h 5min