Swedish meatballs with gravy

Swedish meatballs with gravy

4.3 377 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 30min
6 portions

Ingrediënten

Meatballs
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • bread (approx. 60 g), torn into pieces
    2 slices
  • brown onion cut into quarters
    60 g
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • egg
    1
  • lean beef mince broken into pieces
    500 g
  • ground allspice
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
Gravy
  • salted butter cut into pieces
    50 g
  • plain flour
    30 g
  • water
    400 g
  • Meat stock paste to taste (see Tips)
    2 - 3 tsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • Worcestershire sauce
    2 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • oil
    1 tbsp
  • fresh dill leaves only, for garnishing

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 744.3 mg
Eiwitten 22.4 g
Calorieën 1543.8 kJ / 367.6 kcal
Vetten 26.6 g
Vezels 1 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraten 10.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...