Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina
- 520 g de agua, tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla, en trozos
- 60 g de chile ancho, sin tallo ni semillas
- 200 g de jitomate saladet, en cuartos
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 370 g de agua
- 600 g de pernil de cerdo, en trozos de 5 cm
Tamales
- 16 hojas de maíz para tamal grandes, remohadas, lavadas y escurridas
- 1500 g de agua
- Voeding
- per 16 porciones
- Calorieën
- 19616 kJ / 4672 kcal
- Eiwitten
- 160 g
- Koolhydraten
- 400 g
- Vetten
- 272 g
- Vezels
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamales norteños
2h
Tamales rancheros
2h
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Carnitas
50 Min
Manchadito
40 min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales sonorenses
2h
Gorditas de chicharrón
2h
Adobo al pastor
10 Min
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h